Jakarta

* Fatahillah Museum * TMII * Dufan * Maritiem Museum * Betawi Cultureel * Duizend Eilanden

Jakarta

Jakarta

In Jakarta kunt u een aantal historische gebouwen bezoeken, die deel uitmaken van het toerisme van Jakarta. Behalve dat het ‘t centrum is van de regering, is het tevens het centrum van zakenactiviteiten in Indonesia. U kunt het Staatspaleis vinden, het parlementsgebouw, het hoofdkantoor van de centrale bank. Bank Indonesia,de Indonesische Beurs en het hoofdkantoor van de Investeringscoordinatieraad in Jakarta. Een oude stad, heeft het ooit gediend als het centrum van het Nederlands Koloniaal Betuur. Jakarta, in het verleden Batavia, heeft zeer veel oude gebouwen nagelaten door de Hollanders. Enkele daarvan zijn nu musea geworden, zoals het Fatahillah Museum en het Nationaal Museum of het Olifant Museum.

Jakarta in Night

Wat natuurlijke toeristenattracties betreft, behoren de prachtige Duizend Eilanden van Jakarta tot de belangrijkste plaatsen die u zou moeten zien.

De inheemse bewoners van Jakarta zijn de z.g. Betawi. U kunt een kijkje nemen naar hun dagelijkse activiteiten in de Betawi culturele conservatieplek in Situ Babakan, Srengseng Sawah. Hier kunt u genieten van traditionele kunstopvoeringen, zoals de Tjokek and Topeng Dansen, alsmede de Lenong en Ondel-ondel.

Museum Fatahillah

Het miniatuurpark Taman Mini Indonesia Indah (TMII) dat de zeer uiteenlopende Indonesische culturen en tradities vertoont, is ook een zeer interessante plaats om te bezoeken.

Jakarta heeft ook een modern recreatieoord, namenlijk Dunia Fantasi (Dufan), gelegen binnen het Taman Impian Jaya Ancol thema park. Bezoekers kunnen genieten van high-tech ritjes, zoals de Tornado en de Kora-Kora, die ontegenzeggelijk de adrenaline opvoeren. Niet ver van Dufan ligt Sea World Indonesia, een gigantisch aquarium met duizenden zee- en zoetwater species, waaronder, vissen, reptielen, kreeften en zoogdieren.

National Museum

Jakarta staat ook bekend als één van Azië’s moderne steden. Het biedt tehuis aan een enorm aantal moderne winkelcentra, zoals Plaza Senayan, Senayan City, Plaza Semanggi en Plaza Indonesia, alsmede twee alombekende en populaire markten die laaggeprijsde waren verhandelen: Tanah Abang en Mangga Dua. ‘s Nachts, zijn sommige delen van de stad, zoals de benedenstad en het Kemanggebied, waar rijen café’s staan, nog klaarwakker met het nachtleven. In Kemang kunnen bezoekers ook een aantal restaurants vinden die diverse schotels serveren, waarvan vele zeker naar uw smaak zullen zijn.

In Jakarta staan twee oude plekken voor godsdienstige verering tegenover elkaar, als symbool van de interreligieuze harmonie in Indonesia: de Istiqlal Moskee en de R.K. Kathedraal, waarvan de laatstgenoemde is ontworpen door Pastoor Antonius Dijkmans.

Pulau Seribu

Natuur Toerisme

De Duizend Eilanden.

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Fatahillah Museum, Nationaal Museum (Olifant Museum), het gebied van de Oude Stad en Chinatown, het Maritiem Museum, Betawi Cultureel Center in Situ Babakan en Taman Mini Indonesia Indah (TMII).

Monas Jakarta

Wetenschaps- en Bijzondere Interesse Toerisme

Het Planetarium en Ismail Marzuki Park, Ragunan Dierentuin, duiken en zeilen in de Duizend Eilanden, het Textiel Museum, het Wetenschaps- en Technologisch Centrum in TMII.

Winkel Toerisme

Plaza Indonesia, Semanggi Plaza, Pondok Indah Mall, Plaza Senayan, Senayan City, Mangga Dua Trade Area, Tanah Abang goedkoop winkelen, ontspanningsgebied in de stad en Mangga Besar, Sarinah.

Recreatie Toerisme

Impian Jaya Ancol Theme Park, Fantasy World (Dunia Fantasi), Sea World in Ancol en ook het Nationaal Monument (Monas).

Golf Toerisme

Jakarta Golf Club, Pondok Indah Golf & Country Club, Padang Halim Golf, Pondok Cabe Golf and Country Club, Pangkalan Jati Golf Course.

Spa

Spa is volop beschikbaar in diverse hotels en er is een varieteit van spa faciliteiten.

Ikoon

Het Nationaal Monument.

Hoe komt men daar

De Duizend Eilanden te bereiken via Muara Angke per boot in ongeveer 2,5 uur.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -