Papua

* Raja Ampat Islands * LORENTZ NATIONAL PARK * Manokwari * Jayapura

Papua

Papua

Het woord Papua is naar men zegt afkomstig van een woord in het maleis dat kroeshaar betekent. Als dat waar is, dan zou het kunnen duiden op een fysieke trek van de bevolking, die in het algemeen kroesharig zijn. Als Indonesië’s grootste provincie naar oppervlak, bestaat Papua uit 14 regentschappen met potentialen om tot toeristbestemmingen te worden ontwikkeld vanuit de zee-, culturele-, en historische aspecten en eco-toerisme.

Heeft u ooit historische overblijfselen gezien van de Tweede Wereldoorlog? U kunt er één vinden in Sentani, waar het monument van Generaal Douglas McArthur staat. Het monument was gebouwd om de mensen er aan te herinneren dat in 1942 de Geallieerde strijdkrachten Jayapura als hun basis in de Zuid Pacific gebruikten in gevechten tegen de Japnners, die hun hoofdkwartier in de regio in Biak hadden gevestigd. Jayapura was het inlichtingencentrum van de Geallieerden gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Raja Ampat Marine Tourism

Dan is er het Baliem Vallei Festival, dat jaarlijks wordt gehouden als deel van de feestelijke herdenking van de Indonesische Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus. Een groot aantal mensen van verschillende dorpen nemen deel aan deze gebeurtenis, waarbij zij meestal een of ander schouwspel houden, met speren werpen en pijlen afschieten tegen elkaar alsof het om een werkelijke strijd gaat.

Voor duikliefhebbers zijn de Raja Ampat eilanden de beste, superbe plaats voor dit doel. Deze eilanden zijn geregistreerd onder de 10 top duikplekken ter wereld. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 75 percent van de koraalspecies ter wereld in dit gebied worden aangetroffen.

Of bent u geinteresseerd in een plek voor hiking? U kunt de sensatie van hiking uitproberen in het Jayawijaya gebergte. De top van het gebergte, de Jayawijaya Top, is één van de fenomenale Zeven Bergtoppen. Gelegen in het Laurentz Nationale Park is de top van Jayawijaya door eeuwige sneeuw bedekt, en het is één der drie sneeuwvelden in tropische landen.

Lake Sentani Festival

Natuur Toerisme

Jaya Top, Cendrawasih Baai Zee Park, Padaido Eilanden, Baliem, Arumbai Eiland, Biak Eiland, Numfor Eiland, Yapen Eiland, Wasur National Park, Cendrawasih marine pledge, Strand en Eiland in Sorong, Rumberpon Eiland, Cendrawasih Nationaal Park, Lorentz Nationaal Park.

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Japanse Grot in Biak, Asmat Dorp, mummie in Wamena, Nayak Markt, Traditioneel huwelijk Munara Yakyaker Purbakbuk in Biak, Duiken in Radja Ampat Eilanden, genieten van de prachtige koraalriffen in Paradijs Baai (Teluk Cendrawasih).

Baliem Festival

Specifieke Interesse Toerisme

Duiken in Radja Ampat Eilanden en in de Cendrawasih Baai; genieten van de prachtige koraalriffen.

Lorentz National Park

Hoe komt men daar

PUNCAK JAYA, LORENTZ NATIONAL PARK Bezoekers kunnen het pionieervliegtuig gebruiken van Timika naar het noordelijk deel van het Lorentz Nationaal Park gelegen in Paniai. Daarnaast door gebruik te maken van pionier vliegtuigen, kunnen bezoekers ook naar het zuidelijk deel vliegen, namenlijk Merauke. Vanuit dit district kunnen bezoekers de boot nemen om verder te gaan via de haven van Sawa Erma en de reis voort te zetten naar diverse locaties.

RAJA AMPAT kan worden bereikt per vliegtuig van Jakarta naar Sorong via Manado voor een vlucht van 6 uur. Vanuit Sorong – een grote stad met tamelijk complete faciliteiten – zijn er twee keuzes om Radja Ampat te exploreren, met de boottoer meegaan of in het Papua Diving resort blijven. ( Find more info Diving in Indonesia ).

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -